De laatste jaren zijn er in Voortkapel verschillende jongeren begonnen met wielrennen. Om deze jongens de kans te geven om voor eigen volk te koersen, staken enkele plaatselijke wielerliefhebbers eind 2011 de koppen bij mekaar. De vroegere Wieler- en SupportersClub Duw Voort werd nieuw leven ingeblazen.

Na meer dan 20 jaar vonden er in juli vorig jaar weer wielerwedstrijden plaats in Voortkapel. Er werd gekozen voor een zomerse midweekkoers voor nieuwelingen en juniores. Het mooie weer, het goed gevulde deelnemersveld en de talrijke publieke opkomst zorgden voor een groot succes. Kapel was voor een dag ‘in de ban van de koers’.

Deze eerste editie schreeuwde om een vervolg. WSC DUW VOORT besloot dan ook om op de ingeslagen weg verder te gaan en op 24 juli 2013 zullen er opnieuw koersen voor nieuwelingen en juniores ingericht worden.

Omdat we in de toekomst graag weer een koerstraditie willen opbouwen, doopten we onze koers tot KAPELSE MIDWEEK-CLASSIC.

Het parcours is hetzelfde als vorig jaar, een omloop van 5 km over vlakke wegen, met vertrek en aankomst in het centrum van Voortkapel, ter hoogte van de kerk in Ter Voort. Het loopt langs Ter Voort, Zagerijstraat, Meidoornstraat, Berkenstraat, Gelendel, Elsbroek, Pasbrug, Strateneinde en opnieuw Ter Voort.

Praktisch:

Woensdag 24 juli 2013

Kapelse Midweek-Classic

Grote prijs verzekeringsbank.be

voor nieuwelingen, vertrek om 16 uur (14 x 5 km)

Grote prijs Fend Consulting

voor juniores, vertrek om 18.15 uur (18 x 5 km)

Voortkapel, Ter Voort, vertrek en aankomst ter hoogte van de kerk